Πολιτιστικα

2023 ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΑΚΗ

2023 ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΑΚΗ

Την Κυριακή 26.02.2023  παρακολουθήσαμε στο Θέατρο Βεάκη

την θεατρική Παράσταση Ψηλά απ’τη γέφυρα του Arthur Miller

 

 

Θέατρο Βεάκη

Το Θέατρο Βεάκη αποτελεί ένα από τα παλαιότερα και πιο ιστορικά θέατρα της Αθήνας. Ιδρύθηκε το 1962 και άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό τη θεατρική περίοδο 1963-1964.

Έχει φιλοξενήσει πολλές παραστάσεις από το ελληνικό και το παγκόσμιο ρεπερτόριο με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού θεάτρου και του κινηματογράφου (Σολωμός, Χορν, Λαμπέτη, Καρέζη, Κούρκουλος, Χρονοπούλου, κ.α .)

Τη δεκαετία του 60 λειτούργησε και ως κινηματογράφος, ενώ από το 1975 ως το1985, ο Κάρολος Κουν, για την αξιοποίηση των στελεχών και τη διεύρυνση του κοινού του Θεάτρου Τέχνης προχώρησε στη δημιουργία της Λαϊκής σκηνής στο Θέατρο ΒΕΑΚΗ. Η ανάγκη μιας δεύτερης σκηνής στην Αθήνα μετέτρεψε το Θέατρο Βεάκη σε μία θεατρική εστία, όπου ο Κουν ανέβασε κλασικές και πρωτοποριακές παραστάσεις.

 

ΨΗΛΑ ΑΠ’ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ του Arthur Miller

Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί το αριστούργημα του Άρθουρ Μίλερ, «Ψηλά απ’ τη Γέφυρα», στο Θέατρο Βεάκη.

Ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Έντι Καρμπόνε, ζωντανεύει τον τραγικό  ήρωα, που το ανομολόγητο πάθος του για την νεαρή ανηψιά της γυναίκας του, πυροδοτεί μια συγκλονιστική εσωτερική σύγκρουση, η οποία τον οδηγεί στην αυτοκαταστροφή του.

Η Ιωάννα Παππά υποδύεται την Μπέατρις, τη σύζυγο του Έντι, η οποία καταλαβαίνει τι του συμβαίνει  και προσπαθεί μέχρι τελευταία στιγμή να τον βοηθήσει να βγει απ’ το αδιέξοδο του.

Τον ρόλο του Αλφιέρι, δικηγόρου αλλά και αφηγητή της παράστασης, ερμηνεύει ο  Δημήτρης Μαυρόπουλος.

Ο Δημήτρης Καπετανάκος, στον ρόλο του Μάρκο, ενός από τους δυο μετανάστες που φιλοξενεί η οικογένεια Καρμπόνε στο σπίτι της.

Στους ρόλους των δύο νέων που γνωρίζονται και ερωτεύονται, ο Μιχάλης Πανάδης ,Ροντόλφο, αδελφός του Μάρκo – και η πρωτοεμφανιζόμενη Ευγενία Ξυγκόρου –Κάθριν,  ανηψιά του Έντι.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΟΦΙΑ ΠΡΟΒΕΛΕΓΓΙΟΥ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Maria Bonikou

6 Μαρτίου, 2023

No comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *