Καπ Κεικ Μηλου

Καπ Κεικ Μηλου

ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ

ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΤΥΡΟ

2 μεγάλα μήλα ή 3 μέτρια
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2/3 φλ. τσαγιού στέβια (baking stevia)
2 κ.σ. μέλι
1 κοφτό κουταλάκι σόδα
2 κουταλιές σούπας ξύδι
1 πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα, ο χυμός ήταν 100ml)
2 και 2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν
1 κοφτό κουταλάκι κανέλα
¼ κουταλάκι γαρύφαλλο
Λίγη άχνη για πασμάλισμα… ή γλάσο λευκής σοκολάτας

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τα κανελογαρύφαλλα
και το ξύσμα.
Καθαρίζουμε τα 2 μεγάλα μήλα ή τα 3 μεσαία μήλα και τα κόβουμε σε φέτες που βάζουμε στο δοχείο του multi ή του μπλέντερ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, το ελαιόλαδο, τη σόδα , το χυμό πορτοκαλιού, το ξύδι και αλέθουμε μέχρι να γίνει ένα γαλάκτωμα.
Αδειάζουμε στο μπολ με το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενσωματωθούν τα δυο μείγματα.
Αδειάζουμε σε 16 φορμάκια για καπκεικς και ψήνουμε για 25 περιπου λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα ενός μαχαιριού που βυθίζουμε στο κέντρο της φόρμας. Αφήνουμε να σταθεί κανένα δεκάλεπτο στη φόρμα και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Γλάσο: Λιώνουμε σε μπεν μαρι 250 γρ. λευκής σοκολάτας με 3 κ.σ. ελαιόλαδο και 1/2 κ.γ. κανέλα. Περιχύνουμε σιγά σιγά τα καπκεικς και πασπαλίζουμε με κανέλα.