Σολωμος με Πορτοκαλι

Σολωμος με Πορτοκαλι

Υλικά

2 φέτες σολωμού

χυμό από ένα πορτοκάλι

χυμό από 1/4 λεμονιού

1 κ.γλ. μουστάρδα απαλή

ξύσμα από λίγο πορτοκάλι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, το λάδι, την μουστάρδα και το αλάτι. Περιχύνουμε τις φέτες του σολωμού, καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30′. Ψήνουμε στους 180 C βαθμούς για περίπου 20′.

Ψιλοκόβουμε 1 σκελίδα σκόρδο και τη σοτάρουμε σε 2 κ.σ. λάδι.  Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρινάδα και σιγοβράζουμε να μείνει η μισή ποσότητα. Προσθέτουμε 1 κ.γ. κρέμα μπαλσάμικο και 1 κ.γ. μέλι. Σιγοβράζουμε για αλλα 5 λεπτά και την περιχύνουμε πάνω από το σολομό.

20151116_163340_Ολυμπίας-e1453624009866