Ταρτα σοκολατας με καραμελωμενα cranberies

Ταρτα σοκολατας με καραμελωμενα cranberies

1 παντεσπάνι σοκολάτας έτοιμο ή το φτιάχνουμε μονοι μας

1/2 φλυτζάνι σιρόπι ζάχαρης

1 χούφτα cranberies

2 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. μερέντα

Για την γκαναζ σοκολάτας:

200  γρ. σοκολατα κουβερτουρα ψιλοκομμενη

150 γρ. γάλα εβαπορε αδιάλυτο πλήρες

1 κ.σ. μέλι

Διακόσμιση: κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ με 1 κ.σ. ζάχαρη ή στέβια

Εκτέλεση

Σε ενα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα cranberies καραμελώνουμε για λίγο και ανακατεύουμε και την μερέντα. Βγάζουμε από τη φωτιά.

Παίρνουμε μία φόρμα με σούστα στο μέγεθος  που έχει το παντεσπάνι.

Παίρνουμε ένα παντεσπάνι και το ραντίζουμε με σιρόπι.  Τοποθετούμε το παντεσπάνι στη φόρμα. Προσθέτουμε επάνω τα καραμελωμένα κρανμπερις.

Σε ένα κατσαρολάκι θερμαίνουμε λίγο πριν το βρασμό το γάλα εβαπορέ. Αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τη σοκολάτα και το μέλι. Ανακατεύουμε μεχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ριχνουμε τη χλιαρή γκαναζ πάνω στα κρανμπερις.

Στρώνουμε καλά τη γκαναζ. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 περιπου ώρες. Διακοσμούμε με ροζετες χτυπημένης κρέμας γάλακτος σε σαντιγύ.