ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ

ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ

Συνταγή του Μέλους μας

ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΛΟΥΔΗ

ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗΣ
ΜΙΑ ΔΟΣΗ.
Σον κάδο του αρτοπαρασκευαστή ρίχνουμε κατά σειρά
1 κουτάλι σούπας λάδι
250 ml νερό
Μισό κουταλάκι του καφέ αλάτι
2,5 φλιτζάνια αλεύρι σταρένιο χωριάτικο κίτρινο
1 φλιτζάνι αλεύρι άσπρο (τύπου 70%)
1 κουταλάκι του καφέ ζάχαρι
3,5 κουταλάκια του καφέ μαγιά σκόνη
1 κουταλάκι του καφέ κτρινόσκονη (κουρκουμά)
1 κουτάλι της σούπας τριμμένο ηλιόσπορο
1 κουτάλι της σούπας τριμμένο πασατέμπο
1 κουτάλι της σούπας τριμμένο λιναρόσπορο(υπάρχει τριμμένος σε συσκευασία)
1 κουτάλι της σούπας γλυκάνισο
1 κουταλάκι του καφέ πιπερόριζα
Τα παραπάνω τριμμένα υλικά τα τρίβουμε στο MULTI .
Ο λιναρόσπορος δεν τρίβεται εύκολα, για αυτό τον αγοράζουμε τριμμένο
Βάζουμε το πρόγραμμα 1 του αρτοπαρασκευαστή και ψήνουμε το ψωμί μας.
Εάν θέλουμε να ζυμώσουμε τότε
Ανάβουμε τον φούρνο στους 50 βαθμούς
Σε μία λεκάνη βάζουμε όσες δόσεις θέλουμε , π.χ. για το καρβέλι της φωτογραφίας , βάζουμε 3 δόσεις.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει ένα μίγμα όλη η ζύμη .Εάν χρειασθεί λίγο νερό , τότε προσθέτουμε λίγο μέχρι να γίνει ένα μίγμα όλη η ζύμη.
Στρώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί και βάζουμε την ζύμη πάνω στην λαδόκολλα και τα βάζουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.
Βγάζουμε την ζύμη και την ζυμώνουμε 5 λεπτά και το ξαναβάζουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.
Ξαναβγάζουμε την ζύμη και την ζυμώνουμε 5 λεπτά και το ξαναβάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 60 λεπτά στους 200 βαθμούς.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

 

Image result for χριστοψωμο ΣΕ ΦΕΤΕΣ

 

 

Image result for χριστοψωμο ΣΕ ΦΕΤΕΣ