ΖΕΛΕ ΜΕ ΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΖΕΛΕ ΜΕ ΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

 

Τρόπος σερβιρίσματος

                                                                                                                

ΖΕΛΕ ΜΕ ΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Υλικά
2 κρέμες γάλακτος
½ κιλό γιαούρτι σακούλας (ή γιαούρτι στραγγιστό)
1 φακελάκι ζελέ λεμόνι
Ι μεγάλο κουτί κομπόστα ανανά. Τον ψιλοκόβουμε σε μικρά κυβάκια.
1 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη
1.1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική (τα παλαιά φλιτζάνια τσαγιού )
1 ποτήρι νερό
Αρκετό Ξύσμα λεμονιού
2-3 χούφτες αμύγδαλα αποφλοιωμένα και ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το γιαούρτι.
Αμέσως μετά προσθέτουμε τις κρέμες γάλακτος
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό , το ζουμί από την κονσέρβα του ανανά, το ζελέ και τη ζελατίνα και τα ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθούν και μετά μαζί με το ξύσμα του λεμονιού τα ρίχνουμε στο μίγμα ( ζάχαρη- γιαούρτι – κρέμες) .
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κομματάκια του ανανά και τα αμύγδαλα.
Χύνουμε το μίγμα σε φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες να παγώσει καλά.
Το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα . Αν θέλουμε, το διακοσμούμε με ροδέλες αποξηραμένου ανανά.
Καλή επιτυχία
Αγγελική Μητροδήμα

Τρόπος σερβιρίσματος