ΚΑΡΙΟΚΕΣ

ΚΑΡΙΟΚΕΣ
Birth name
ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΝΙΚΟΥ

 

 

20160313_102543_Ολυμπίας

 

 

Συνταγή Του Βαγγέλη  Δρίσκα λίγο παραλαγμενη. …

400 γρ παντεσπάνι σοκολάτας

100 oreo μπισκότα σοκολάτας

3 κ.σ. άχνη ζάχαρη

150 γρ λιωμενο βούτυρο

200 γρ καρύδια χοντροκομμενα

1 βανίλια

50  γρ. κακαο

1 σφηνάκι κονιάκ

200 ml έτοιμο σιρόπι ζάχαρης στο οποίο έχουμε διαλύσει 2 κ.σ. μέλι.

Αλεθουμε στο μπλέντερ το παντεσπανι και τα μπισκότα.

Μεταφέρουμε σε ένα μπολ.  Προσθέτουμε όλα τα  υπόλοιπα υλικά.

Βάζουμε τα μπωλ στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει η μάζα. Βαζουμε τη μάζα σε λαδόχαρτο και το τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό. Το τυλίγουμε και με μεμβράνη. Το βάζουμε στη καταψυξη για 1 ώρα να σφίξει καλά.

Κατόπιν το κόβουμε σε ροδέλες ή άλλα σχήματα και τα βυθίζουμε σε

500 γρ. Λιωμένη κουβερτούρα που έχουμε προσθέσει 3 κ.σ. σπορέλαιο.

Τοποθετούμε τις καριοκες σε λαδόχαρτο μέχρι να στεγνώσει η σοκολάτα. Διατηρούνται στο ψηγείο.

Καταπληκτική γεύση. Τις πρόσφερα στη χορωδία της Περιηγητικής και έγλειφαν όλοι τα δάκτυλά τους.

 

20160313_102438_Ολυμπίας