Κοτοπουλο στη Γαστρα με Ρεβιθια

Κοτοπουλο στη Γαστρα με Ρεβιθια
Birth name
Μαρια Μπονικου

Υλικά

3 στήθη κοτόπουλο

150 γραμ. ρεβύθια αποφλοιωμένα

1 καρότο κομμένο σε στικ

2 ξερά κρεμμύδια, σε χοντροκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλικομμένες

10 λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες

4 κουτ. σούπας μαϊντανο ψιλοκομμένο

½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

¼ κουτ. γλυκού κανέλλα

1 λεμόνι το χυμό του

1 πορτοκάλι το χυμό του

1 ποτήρι κρασι ροζέ ή άσπρο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κύβο λαχανικών Knorr

1 κ.γ. κάρυ

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα τα ρεβιθια με κρύο νερό  που να τα σκεπάζει,  προσθέτουμε 1 δαφνόφυλο και τα αφήνουμε να βράσουν για 1 ώρα.

Όταν γίνουν, τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και πετάμε το νερό.

Καθαρίζουμε, και πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μερίδες.

Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε καλά το κοτόπουλο απ όλες τις πλευρές.

Το βγάζουμε από το τηγάνι.  Στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια τα καρότα τα μανιτάρια και το σκόρδο.  Προσθέτουμε το κοτόπουλο, σβήνουμε με κρασι και αφήνουμε να εξατμιστεί.  Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, τα μπαχαρικά, 2 ποτήρια νερό τον κύβο λαχανικών.  Κλείνουμε τη γάστρα και ψηνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 250 βαθμούς για 30 λεπτά και μετά στους 170 βαθμούς για 1 ώρα.

Εάν θέλουμε κάνουμε πουρέ τα λαχανικά ή τα αφήνουμε ως έχουν.

 

20160220_152000_Ολυμπίας  20160220_152033_Ολυμπίας