Ομελετα Φουρνου

Ομελετα Φουρνου
Birth name
ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Την ιδέα την πήρα από μία συνταγή του Ακη Πετρετζίκη

Συστατικά για 4 άτομα
6 αυγά
100 ml γάλα 3,5% λιπαρά
50 γρ. γραβιέρα κομμένη σε κύβους 1×1 εκ.

1 στρογγυλή μοτσαρέλα
10 γρ. τριμμένη φρυγανιά
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

 

 

20160319_151517_Ολυμπίας 20160319_151527_Ολυμπίας
Για τη γέμιση

Λουκάνικο χωριατικο κομμένο σε ροδέλες

60 γρ. μπέικον κομμένο σε λεπτές λωρίδες
100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε κάθετες φέτες
1/2  πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
λίγο θυμάρι μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα

 

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Λαδώνουμε με ένα πινέλο τον πάτο ενός πυρέξ και ρίχνουμε αρκετή φρυγανιά να πάει παντού και δεν ξεχνάμε και τα πλαϊνά του.
Ψιλοκόβουμε τα υλικά για τη γέμιση.
Σε ένα κρύο τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον χωρίς λάδι  και το λουκάνικο σε μέτρια φωτιά. Μόλις είναι έτοιμο αφαιρούμε από το τηγάνι και αδειάζουμε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι και χωρίς να το καθαρίσουμε σοτάρουμε τα μανιτάρια με λίγο επιπλέον λάδι (αν χρειάζεται) μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι (μόνο τα φύλλα του).
Την πιπεριά δεν χρειάζεται να τη σοτάρουμε, την προσθέτουμε ωμή.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε τα υλικά για τη γέμιση στον πάτο του ταψιού προσέχοντας να μην χαλάσουν την κρούστα της φρυγανιάς ώστε να μην κολλάει η ομελέτα στο ταψί μετά.
Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών προσεκτικά και μεταφέρουμε το ταψί στο φούρνο.
Ψήνουμε για μία ώρα ελέγχοντας να έχει ψηθεί η ομελέτα μας και στο κέντρο του ταψιού.