Τούρτα Πανετόνε

Τούρτα Πανετόνε

 

 

Απίθανη, πανεύκολη συνταγή με panettone ή τσουρέκι

 

Υλικά
1 μεσαίο πανετόνε (κατά προτίμηση με αποξηραμένα φρούτα)
ή ένα τσουρέκι
1 κουτί Cornet morfat + φρέσκο γάλα για την παρασκευή της
250 gr. κουβερτούρα (κομμένη σε μικρά κομμάτια ) + 1/2 φλ.τσαγιού γάλα εβαπορέ light (αδιάλυτο)
λίγο σιρόπι,
αμυγδαλο κροκάντ
1/2 βαζάκι καραμέλα
Περιμετρικά: Ινδοκάρυδο
Οδηγίες:
Ετοιμάζουμε την σαντιγί ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
Κόβουμε το πανετόνε σε 4 ισομεγέθη στρογγυλά κομμάτια και κάθε κομμάτι σε 2 κομμάτια.
Παίρνουμε μιά φόρμα στρογγυλή με τρύπα στη μέση.

Τοποθετούμε στη βάση 4 κομμάτια πανετόνε.
Το βρέχουμε με ένα πινέλο με σιρόπι.
Καλύπτουμε με λίγη κρέμα MORFAT.
Πασπαλίζουμε με λίγο αμύγδαλο κροκαντ.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 3 φορές φροντίζοντας να κρατήσουμε λίγη κρέμα για το τέλος και καλύπτουμε το πανετόνε μας γύρω -γύρω.
Σ’ενα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το εβαπορέ. Μόλις αρχίζει να βράζει το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε ελαφρά ωσπου να ομογενοποιηθεί, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και περιχύνουμε το πανετόνε μας.
Καλύπτουμε το πλαί με καραμέλα και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο
Τοποθετούμε στο ψυγείο .
Μπορούμε να το ξεφορμάρουμε παγωμένο προσεκτικά και να το βάλουμε σε μία πιατέλα.
Καλή απόλαυση!